Viimeistely

Viimeistelyllä tehdään meidän koirasta hienon ja siistin näköinen.

 

Viimeistely tarvitaan joko:

  • nyppimisen lopussa tai 
  • välisiistimisessä perusnyppimisen välissä, vaikka kerran 2 kk, tai
  • viimestelyn huippu on näyttelytrimmaus. Näyttelytrimmaus kuitenkin on ihan oma taitolaji, eikä sitä pysty selittämään/oppimaan näiden ohjeiden puitteissa.

Paras tulos saadan jos koira pestään ja föönätään ennen viimestelyä.

 

Viimeistelyyn kuuluu pään siistimisen lisäksi jalka-, rinta ja helmakarvojen muotoilu.

 

Viimeistelyn tärkein periaate - koiran täytyy olla kokonaisuus, karvat ei ole erillinen koriste, joka roikkuu siellä sun täällä. On hyvä pitää mielessä teidän ihannesnautserin kuva ja pyrkiä lähelle sitä mallia.

Jokaisella on tietysti oma tyyli ja oma ihanne - näytän tässä omani.

Tässä on koira ennen viimeistelyä. Periaate on sama myös nyppimisen jälkeen, mutta silloin ei tarvitse työstää rajoja pitkien ja lyhyiden karvojen välissä

Aloitetaan takajaloista.

 

Koneella ajetun ja leikkaamattoman karvan raja hävitetään ohennussaksilla. Välisiistimisessä tämä koskee  lyhyeksi ajellun takapuolen- ja pitkien reisikarvojen rajaa. Perusnyppimisen jälkeen tätä vaihetta ei ole. Lopputuloksena sivulta koiran reiden takaosa näyttää siistiltä, ei törröttäviä karvoja. (lisää kuva)

Koiran reiteen etupuolelle jätetään koristekarvoja, jotka tasoitetaan niin, että ne luonnollisesti toistaa koiran polvikulmaa.  (lisää kuvia)

Kintereestä alaspäin tehdään tasainen tolppa. Karstalla harjataan karvat ylöspäin, sitten annetaan niiden hetki asettua ja ylimääräiset törröttävät karvat leikataan pois. Tätä karsta-sakset yhdistelmää käytetään niin pitkälle kunnes jää siisti ja tasainen tolppa, eikä karvat enää törrötä.