Varsinainen nyppiminen

Aloitetaan pienestä alueesta
Aloitetaan pienestä alueesta

Yleensä aloitan nypinnän säkäkohdasta häntään päin. Mukavin asento on, jos koira istuu selkä trimmaajaan päin. Aloittaminen on yleensä hankalinta, mutta kun on pieni alue nypitty, niin sen levittäminen menee jo kätevämmin.

Nypitään selkä säkästä hännän tyveen
Nypitään selkä säkästä hännän tyveen
Koira kyljellään
Koira kyljellään

Kun selkä on nypitty, on mukavinta laittaa koira kyljelleen.

Jatketaan nyppimistä. Nyppimisrajat ovat seuraavassa kuvassa.

Nyppimisrajat
Nyppimisrajat

Tässä kuvassa on kuvattu nyppimisalueen rajat, sinisellä on merkittu nypittävä alue.

Tämän jälkeen jää vielä nypimättä pää ja niska. Nypittynä ovat siis selkä, kyljet, olkapäät ja reidet.
Piste 1.  Korvan alapuoli. Niskan karvat nypitään siihen asti, missä karvat alkaa kasvaa eri suuntaan. Koko olkapää nypitään kokonaan. Nypitäänkö karvat rinnasta riippuu koiran rakenteesta. Jos koiralla on suora etuosa, voi jättää enemmän karvaa.
Piste 2. Tämä on olkapään ja kyynärvarren yhdyspiste. Karvat nypitään ainakin tähän pisteeseen asti. Voit siirtää tämän pisteen noin 2 cm alaspäin, joka tapauksessa karvat alueelta leikataan hyvin lyhyeksi.
Piste 3. Kyynärpää. Alalinja - "helmat". Se on sulava linja kyynärpäästä pisteeseen 4.
Piste 4. Nahkapoimu. Minä jätän karvat noin 1.5-2 cm leveältä alueelta nyppimättä tällä poimualueella. Tämä karva on erittäin hyödyllinen, kun täytyy näyttelytrimmauksella korjata koiran pituuden ja reiden muotoa. (Tietysti, jos koira on ihanteellinen, voi nyppiä kaikki pois.)
Reiden etusivulle jätän myös karvat noin peukalon leveydeltä (1,5-2 cm, pisteestä 4 pisteeseen 5)
Piste 5.  hieman kinnerten yläpuolella.

Erotetaan otsatukan karvat
Erotetaan otsatukan karvat

Nyt koiran ei tarvitse enää olla kyljellään.

 

Nypitään päälaki.

Erotetaan päälaen nypitettävä karva ja otsatukka toisistaan. Hyvä raja - otetaan silmien ulkokulmat, yhdistetään ne päälaen kautta suoralla linjalla, ja kaikki, mitä jää sen taakse nypitään pois. 

 

Nypitty päälaki
Nypitty päälaki

Päälaen karva on usein pehmeämpi kun runkokarva, ja lähtee huonommin. Sen voi nyppiä sormiin ja lisätä trimmauspuuteria, mikä helpottaa nyppimistä. Usein pää jää todella kaljuksi, älä pelästy tätä. Sivusuunnassa nyppimisraja on korvanalku.

Nypitään niska
Nypitään niska

Nyt enää nypitään hännän yläpuoli ja niska. Karvat niskassa eivät jatkuu suoraan kaulan karvoihin, vaan niiden kasvusuunta vaihtuu ja on olemassa selkeä raja missä kaulan ja niskan karvat kohtaavat. Tavoite olisi nyppiä niskakarvat tähän kohtaan asti. Halutessaan voi nyppiä korvatkin.
Tämän jälkeen nyppiminen on suoritettu.