Pään trimmaus

Ajellaan posket. Tärkeä raja - silmän ulkokulma. Varovasti jaetaan karvat tämän rajan mukaan

Pidä yhdellä kädellä otsatukasta ja parrasta kiinni,

ja toisella kädellä ajellaan poskikarvat rajaan asti.

Viimeistellään kaula-alue. Kammalla erotetaan karvat silmän ulkokulmasta suun ulkokulmaan. Karvat jotka jäävät partaan, otetaan kädellä kiinni. Minä en tykkää avata suun kulmaa - jätän noin 1-2cm karvaa siihen. Paljonko jättää on ihan maku asia, tärkeintä on, että pää näyttää sopusuhtaiselta ja siistiltä. Kaikki mitä jää rajan ulkopuolelle - ajellaan tai leikataan pois.

Tämän jälkeen siirrytään naamaan viimeistelyyn.

Kammataan otsatukka kalloon päin, ja siistitään alue silmien välistä.

Leikataan pieni kolmio silmien sisäkulmien välistä ja kolmas piste siitä on noin 2 cm kirsuun päin.

Sitten siirrytään otsatukkaan. Ensin erotetaan parran karvat otsatukasta. Ylensä hyvä kiinnityspiste on silmän ulkokulma. Kaikki mitä on sen yllä - otsatukka, alla - parta.

Otetaan partakarvat kädellä kiinni, ettei vahingossa leikata siitä. Kammataan otsatukka suoraan eteen. Leikataan otsatukka sivulta pään linjan jatkoksi.

Eli jatketaan päälinjat ja leikataan otsatukka kirsuun päin. Kuitenkaan se ei saisi olla lyhyempi kuin koiran kuono, mielellään pidempi. Sillä visuaalisesti pää loppu siihen, missä otsatukka loppuu. Sivulta voi leikata joko suoraan tai tehdä pieni käännös, avaamalla silmät enemmän.

Sitten tasoitetaan parta. Taas, vaihtoehtoja on monta, niin kuin makujakin. Kuvassa saksilla näytetty miten parta leikataan. Sen voi leikata suoralla, kaarella joka taipuu joko ylös tai kaarella joka kääntyy alaspäin. Minä näytän miten minä teen.

Aloitan sen leikkaaminen silmän ulkokulmasta, sakset osoittavat alas.

Kuvassa on esimerkki miltä näyttää valmis parta ja otsatukka.


Leikataan varovasti korvien reunasta törröttävät karvat ja tämän jälkeen pää on valmis.